28 Ağustos 2007 Salı

Münib Engin Noyan

Münib Engin Noyan “Müslümanım Elhamdülillah” Akıl çelme yöntemleriyle alakalı bir yazıyı alıntılıyoruz.Bu kitap da tavsiyelerimiz arasında olup beğeniyle okuyacağınızı umduklarımızdandır.)
Fitne ehli hristiyan misyonerlerin size satmaya çalıştığı soru ve çağrışımların hemen hemen hepsi de sağlam bilgiye sahip Müslümanlar tarafından defalarca çürütülmüştür.
Kaldı ki eğer fitne ehli hristiyan misyonerlerin gerçek amaçları “inançlar arası bir diyalog” kurmak olsaydı,öncelikle dini bilgileri sağlam bir Müslümanla temas kurmaya çalışarak İslam hakkında doğru ve sağlıklı bir bilgilenme yoluna giderledi.
Fakat görünen odur ki fitne ehli hristiyan misyonerler hep aynı soruları yanlızca ve de özellikle kendileri hakkında şüpheye düşmeyecek kadar saf kurbanlar seçerek,defalarca sormaktadırlar.
Eğer şu ya da bu sebepten dolayı fitne ehli hristiyan misyonerlerin iyi niyetine inanmış ya da inandırılımışsanız,önce onların İslam konusunda bilgilenmek veya “inançlar arası bir diyalog” kurmak için neden böyle bir yöntemde ısrar ederek ne kazanmayı umduklarını sorun kendinize. 28. sayfadan alıntıladığım bölüm misyonerlerin yöntemlerinden birini konu alan yazının bir parçasıydı .
25. sayfadan başlayan “Kuşku Yaratmak” konusunun bir kısmıydı.Gerçekten bakıldığında günümüzde bu yöntem sıkça uygulanmatadır.
başarısız olduğunu söylemek ise bana göre imkansız.Bugün insanlar kendi dinleri hakkında kafası karışık durumda.Hele hele bir de batıl-ı özentisi ayyuka çıkmış medyanın yer verdiği ve din adamı diye lanse ettiği magazinci,popüler hocaların milyonlarca insan önünde tartışlıkları (hep kavga şeklinde konuşurlar bunlar) konular ise akıllara ziyan.
Tavuk kurban olur mu,oruç cinsel ilişkiyle açılır mı?Gibi kasıtlı ve poülist konular batıl-ı medyamız tarafından seçilmekte popüler imamlarımız tarafından gündeme oturtulmaktadır.
Hatta öyle ki gerçek alimlerimiz bile artık bu konulara müdahil olup kafa karışıklığını gidermeye çalışmaktadır.
Kitap 118 sayfadır ve birun yayınlarından çıkmıştır.Hz.İsa’nın doğumu,Allah katına yükselitilişi,mucizeleri… misyonerlerin yöntemleri….gibi konulara değinilmiştir.
Misyonerlerin yöntemleri arasında sayılan ve şöyle örnekleyebilceğimiz :”Benim çok dindar bir arkadaşım vardı,beş vakit namazındaydı ama sonra hristiyanlığı seçtigibi yaklaşımlar kesinlikle bir oyun olup ciddi mesajlar vermektedir.
Bu yaklaşımı getiren kişi kendi elini güçlendirmek istemektedir.İnanmayan Ahmed necdet sezer ve onun gibilerin başörtüye karşı çıkarken “bizimde annelerimiz örtülü ama…” gibi yaklaşımlarının atında ki hikmeti düşünsün. Bunlar sadece ve sadece piskolojik taktikdirler

-->

0 yorum:

analitik