9 Aralık 2008 Salı

Türkiye İHH ile gönülleri fethetti

Haber Merkezi / TİMETURK

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri de 110 ülke ve bölgede hayırseverlerin kurbanlıklarını vekâleten keserek fakir, fukara, kimsesiz ve yetimlere dağıttı.

Kurban Bayramı vesilesiyle İslam dünyasında kardeşlik, dayanışma ve paylaşmanın en güzel örnekleri yaşandı.

Hayırsever Türkiye halkı cömertliğini bir kez daha gösterdi. Hayırseverlerin bağışladıkları kurbanlıklar, yardım kuruluşları tarafından başta savaş, işgal, fakir ve doğal afet bölgeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin bağışladıkları kurbanlıkları 110 ülke ve bölge ile ülkemizde 47 ilde ihtiyaç sahiplerine dağıttı. İHH ekipleri, bayramın ilk günüyle birlikte hayırseverlerden vekâletini aldıkları kurbanlıkları kesmeye başladı.

İHH, Balkanlar’dan Uzakdoğu’ya, Afrika’dan Latin Amerika ülkelerine, Ortadoğu’dan Asya ve Kafkasya’ya kadar farklı ülkelerde kurban dağıtımını gerçekleştirdi. Müslümanların azınlıkta oldukları Kamboçya, Filipinler, Vietnam, Zimbabve, Haiti ve Küba gibi ülkeler ile işgal altındaki Irak ve Filistin ile iç karışıklığın bir türlü bitmediği Somali’de de kurbanlar kesildi.



Vietnam’da Kurban vakti

İHH ekipleri Vietnam’da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Ho Chi Minh City ve bu şehre 100 km uzaklıkta bulunan Dong Nai bölgesinde 30 büyük baş hayvan kesti. Kesilen Kurban etleri yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldı.



Kenya’da Kurban sevinci

İHH İnsani yardım vakfı Kenya’da ise Garissa ve İsiolo şehirlerinde toplam 350 hisse kurban kesti. Garissa merkez ve köylerinde ile İsiolo merkez ve köylerinde toplam 28 noktada kurban kesimi yapıldı. Yetimhanelere para yardımına bulunuldu, çocuklara hediyeler verildi.



Afrika’da bayram namazı

Afrika ülkelerinde ise camilerin yetersizliği sebebiyle bayram namazı açık alanda kılındı. Caminin olmadığı Küba’da ise Müslümanlar bayram namazını İmam Yahya Pedro’nun evinde kıldı.

0 yorum:

analitik